Subsidies die u niet kunt laten liggen

» Wist je dat wij op zoek zijn naar een nieuwe collega (assistent) accountant? Lees snel verder!

Elke onderneming die werkt aan verbetering van zijn producten kan kans maken op ruime fiscale voordelen. Toch merk ik dat veel ondernemers aarzelen om gebruik te maken van de beschikbare regelingen. Vaak worden ondernemers ook door hun adviseurs er niet op gewezen. “Onbekend maakt onbemind. Maar intussen loopt u geld mis.”

Het hart van de onderneming ligt natuurlijk bij zijn producten en zijn markten. Daar bent u voortdurend mee bezig en dat doet u ook het liefst. Logisch en begrijpelijk. Uw focus ligt helemaal niet op de vraag hoe u gebruik kan maken van overheidsregelingen. Daarnaast bent u huiverig voor de administratieve lasten. Die zijn er natuurlijk ook. U kunt niet in aanmerking komen voor deze regelingen zonder serieus werk te maken van de aanvragen.

Is deze terughoudendheid terecht?

Nee. Het is plat gezegd zonde van het geld. Veel meer ondernemingen dan je zou denken komen voor een of meer regelingen in aanmerking en ook de opbrengsten ervan zijn groter dan men veronderstelt. Daar wil ik ondernemers graag op wijzen. Inderdaad, het aanvragen kost tijd en moeite, maar ik kan na een eerste inventarisatie met de ondernemer veelal goed bepalen of de belastingvoordelen die in het verschiet liggen, opwegen tegen de investering.

In veel gevallen is dat zo.

Drie subsidies op een rij:

WBSO, Afdrachtvermindering loonheffingen voor speur- en ontwikkelingswerk RDA, de Research & Development Aftrek Innovatiebox
Korting op af te dragen loonbelasting voor loonkosten die betrekking hebben op onderzoek en ontwikkeling binnen de eigen onderneming Aanvullende aftrekpost van 40% van bepaalde kosten en investeringen die direct verband houden met de WBSO Winsten uit innovatie worden belast tegen effectief slechts 5% vpb

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie