Automatisering

» Wist je dat wij op zoek zijn naar een nieuwe collega (assistent) accountant? Lees snel verder!

Automatisering is niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. Het automatiseren van taken en processen, het uitwisselen van bestanden en altijd en overal online kunnen werken, zijn hier slechts een voorbeeld van. Vanuit uw eigen bedrijf, maar ook vanuit uw klanten en leveranciers worden steeds hogere eisen gesteld aan uw automatisering. Ook de banken en de belastingdienst verlangen steeds meer naar digitale samenwerking.

Ik zie vaak dat ondernemers kansen op automatisering onbenut laten. Door regelmatig uw ICT omgeving te laten analyseren en te kijken of uw automatiseringsoplossingen bijdragen aan uw ondernemersdoelstellingen, kunt u stappen maken. Stappen waar u als ondernemer echt van profiteert.

Maar waar moet u dan op letten? Allereerst is het belangrijk te inventariseren met welke softwarepakketten uw organisatie werkt en te kijken of deze softwarepakketten nog steeds aansluiten op de wensen van uw organisatie. Uw bedrijf kan bijvoorbeeld de laatste jaren zijn gegroeid of van koers zijn veranderd.

Ook kan het zijn dat u met een verouderde versie van een softwarepakket werkt en dat een nieuwe versie of een geheel ander softwarepakket nieuwe functionaliteiten en meer gebruikersgemak biedt die veel beter op de eisen en wensen van uw organisatie aansluit.

Het is ook goed om te kijken of uw bedrijf met maatwerksoftware werkt en of dit nog steeds nodig is. In sommige gevallen biedt maatwerksoftware de beste fit. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die unieke producten maken. Echter, tegenwoordig bieden standaard softwarepakketten uitgebreide functionaliteiten, waarmee vrijwel ieder bedrijf kan werken. U kunt kiezen uit een breed scala van branche- en bedrijfsspecifieke software. Er is dan vaak weinig tot geen maatwerk nodig om de software aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van uw bedrijf. Dit biedt uw bedrijf vele voordelen, zoals een snelle implementatie, lagere ontwikkelkosten en een betere beheersbaarheid.

Daarnaast is het belangrijk te analyseren of de verschillende softwarepakketten, waarmee uw bedrijf werkt, kunnen worden geïntegreerd. Door het integreren van softwarepakketten, zorgt u er voor dat de verschillende afdelingen en of werkzaamheden binnen uw bedrijf ook digitaal beter op elkaar aansluiten. Uw bedrijfsprocessen kunt u hierdoor beter stroomlijnen. Door het integreren en automatiseren van uw bedrijfsprocessen beschikt u tevens over actuele managementinformatie. U weet precies hoe uw bedrijf presteert. Als het nodig is kunt u tijdig bijsturen. Dit geeft u nog meer grip op uw bedrijfsvoering. Bovendien resulteert het in een efficiencyslag en kostenbesparingen. Het is dus echt de moeite waard om regelmatig kritisch maar ook pragmatisch naar uw ICT omgeving te kijken.

Als accountantskantoor onderstrepen wij het belang van een solide bedrijfsvoering. Automatisering speelt hierin een belangrijke rol.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie