De zakelijke winst van netwerken

» Wist je dat wij op zoek zijn naar een nieuwe collega (assistent) accountant? Lees snel verder!

Het afgelopen jaar hebben we als LDE Accountants B.V. vele zakelijke successen (lees; nieuwe klanten) mogen verwelkomen. Dit is niet vanzelf gekomen, hier hebben we keihard voor gewerkt. Voor zakelijk succes heb je allereerst tevreden klanten nodig, mensen die effectief met elkaar samenwerken, producten en diensten van goede kwaliteit (mensen), winstgevendheid en sterk leiderschap. Vandaag pik ik er alleen het netwerk uit. Je netwerk is het grote goed, dat alle aspecten van je zakelijke succes ondersteunt. Je netwerk is je bron voor klanten, het oplossen van problemen, aanmoediging, en informatie over de branche waarin je werkt.

Netwerken is voor ons kantoor een marketinginstrument om ons bedrijf mee te laten groeien. Door ons netwerk kun je mond-tot-mondreclame genereren waarmee je mensen bereikt die je nooit in je eentje of via andere middelen zou kunnen bereiken. Hieronder heb ik een aantal manieren staan waarop netwerken een krachtig middel kan zijn om ook uw bedrijf te laten groeien.

  • Gelukkige en tevreden klanten vertellen andere mensen over de producten en diensten die hun aanstaan. Hierdoor krijgen bedrijven nieuwe klanten door huidige klanten. Durf je klant ook te vragen of hij nog gelukkig en tevreden over je is. Dit geeft je een schat aan informatie.
  • Neem deel aan gemeenschapsactiviteiten (in je dorp of stad) en branchegerelateerde activiteiten levert je goodwill in de gemeenschap op en brengt je in contact met mensen die potentiële klanten en hulpbronnen voor je bedrijf zijn.
  • Helaas in onze branche nog niet gebruikelijk maar ontdek de mogelijkheden om partnerships en samenwerkingsverbanden met elkaar aan te gaan, hetgeen kan leiden tot het delen van faciliteiten, hulpbronnen en zelfs het doorsturen van klanten naar elkaar. Een mooi voorbeeld hiervan is het bedrijf Bouwgemak B.V. uit Goirle, waar men onder één dak, je huis kan laten bouwen, een keuken en een badkamer uit kan zoeken.

Dat je in een groep bent geïntegreerd betekent dat je je reikwijdte en je resultaten ten volle kunt benutten. Mensen die je kent, laten je toe op terreinen, in organisaties en op plaatsen waar je normaal gesproken geen toegang hebt. Ze bieden je een sterke basis om je bedrijf te laten groeien.

Bij LDE Accountants B.V. hanteren we niet voor niets de slogan “Samen op koers”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie